Söylediklerimin yarısı beş para etmez;
ama ola ki diğer yarısı sana ulaşabilir diye konuşuyorum...
Khalil Gibran

Cuma, Şubat 24, 2012

Ankaralı Sevgilim


FM 1992



FM 1992
Yapım Tarihi: 2011
Tür: Belgesel
Süre: 99 dakika
Yönetmen: Abdullah Ekşioğlu
Yapım: Eksantrik Prodüksiyon

Eksantrik Prodüksiyon'un yeni sosyal sorumluluk projesi FM 1992 özel radyoların kuruluş, kapanış ve yasal olarak yeniden yayına geçiş dönemindeki bilinmeyen hikâyeleri gözler önüne seriyor.

FM 1992, Türk yayıncılık tarihinin özgürlük mücadelesinde çok önemli bir adım olan özel radyoların gerçek öykülerinin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için çok önemli bir kaynak.

Hak ve özgürlüklerin geliştirilmesinde demokratik araçların kullanılması, kısıtlı imkânlara rağmen birliktelik ve çok çalışmayla çağdaşlaşma yolunda kazanılan zaferlerin destansı öyküsü FM 1992 ile ölümsüzleşiyor.

O döneme ait bir çok gerçeği ilk kez FM 1992'den öğreneceksiniz.

FM 1992'nin yönetmenliğini ise reklam filmi yönetmeni Abdullah Ekşioğlu üstlendi.

Dün Bugün - Futbol

Cuma, Şubat 17, 2012

Terbiyesizlik diz boyu / Barbo


Barbo, en güzel sefil diyen adam.

Barbaros Devecioğlu kaleminden, utay-alidurantopuz.blogspot.com'a

Memleketimiz sınırları dahilinde yaygın olarak görülen çok çeşitli ruh hastalıkları mevcut. Bunların bir kısmı doktor kataloglarında görülen ve muasır medeniyet seviyesine erişmiş veya eriştiğini iddia eden coğrafyalarda rastlanan bildik türden rahatsızlıklar.  Bu sınıfa girenleri ayrıntılı olarak incelememiz mümkün değil, ne de olsa kafa doktoru değiliz. Ancak ikinci sınıf olarak tabir edebileceğimiz normal şartlar altında “kendini bilmezlik” veya “geçici pusula şaşması” olarak tanımlanabilecek olan rahatsızlıklar var ki onlar biz ölümlülerin üzerine bir çift laf edebileceği  vaziyetler. Aslında bu bozuklukları kısaca terbiyesizlik olarak adlandırmak meselenin daha sarih olarak su yüzüne çıkmasını sağlayacak. O yüzden bu satırdan itibaren bu handikaplara kısaca “terbiyesizlik” diyeceğiz.

Çarşamba, Şubat 08, 2012

it's you, it's all for you..

Lana Del Rey dinlemeye başladığımdan bu yana döne dolaşa Video Games'e geldiğimi farkettim.. Gitmeye çalışıp ulaşamadığım bir yer gibi.. ne zamandır zihnimde çalıyor? bilmiyorum.
bu arada, melissa bon sesi az biraz erkeksi fakat nefis..

Pazar, Şubat 05, 2012